SEK.KEB TAMAN INDAHPURA 1, KULAIJAYA, JOHOR..

SEK.KEB TAMAN INDAHPURA 1, KULAIJAYA, JOHOR..

Cari Blog Ini

Khamis, 4 Mac 2010

CABARAN 2010

Bermula sesi persekolahan 2010, maka bermulanya cabaran baru bg kami warga Prasekolah Pendidikan Khas, SK Taman Inadahpura 1.


Pada tahun ini kami menerima sebanyak 9 tawaran masuk dan seorang murid yag dibawa dari tahun sebelumnya. 10 org murid ini adalah terdiri dari mereka yang menpunyai pelbagai kecacatan. Daripada jumlah 10 org murid, 2 daripadanya mempunyai masalah fizikal dan tidak boleh berjalan, 2 org murid kategori sindrom down, 2 org murid dari kategori hyperactive, 3 org murid mempunyai masalah autisme dan seorg bermasalah pendengaran.


Sesi pengajaran dan pembelajaran juga berlainan. Disebabkan murid yang diterima dari pelbagai kecacatan, guru kelas terpaksa mengajar seorang demi seorang mengikut tahap keupayaan murid. Disini Pembantu Pengurusan Murid ( PPM )memainkan peranan penting untuk mengawal murid lain.


Walau siapa pun anak murid kami, kami akan cuba sedaya upaya untuk membantu mereka...
Bukan la bercita2 untuk menjadikan mereka seorang doktor, tetapi cukup la mereka boleh menguruskan diri sendiri...

3 ulasan:

PPKI SK Taman Bunga Raya 1 berkata...

cabaran yang besar tuh cikgu... insyaallah mesti berjaya dalam mengajar anak2 kita tuh kan...

salam mesra dari kami...

Anakkhas berkata...

salam ziarah dan selamat bercuti dari anakkhas.com dah himpunan blog pendidikan khas

PAK JUNAIDI berkata...

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA